utrecht-aangepast

IC bus Utrecht

Dagtrip

Met de IC Bus naar Utrecht

Breng een bezoek aan deze stad met de IC Bus.
Wandelend, fietsend of per boot de stad verkennen, alles is mogelijk in de stad Utrecht.

Utrecht kent vele bezienswaardigheden. Nog niet eerder in deze stad geweest? Dan is een bezichtiging of beklimming van de Domtoren een must. De hoogste kerktoren van Nederland geeft na een klim van 465 treden een prachtig uitzicht over de stad.

Via de historische Oudegracht kom je onderweg naar het centrum tal van rijksmonumenten en een werelderfgoed tegen. Of ga met de fiets, waardoor je één wordt met de bewoners en ook zomaar binnen een half uur tussen de indrukwekkende burchten, forten en kastelen staat.

We hebben alvast een selectie gemaakt van een aantal mustsee locaties van deze mooie stad, met een korte toelichting.

DOMunder; DOMunder is dé nieuwe historische attractie voor jong en oud. Pak de slimme zaklamp en ga op een ondergrondse ontdekkingstocht vol spannende verhalen en archeologische schatten.

EKKO; poppodium in de binnenstad van Utrecht. De concertzaal biedt plaats aan 300 bezoekers en beschikt daarnaast over een café welke geopend is van woensdag tot en met zondag.

Eten in de Drieharingstraat; van een culinair avondje dineren tot aan de vrijdagmiddagborrel. Utrecht staat garant voor een heerlijke smaakbeleving.

MOA (Museum Oud Amelisweerd); Amelisweerd is een landgoed aan de rand van de stad. In de bossen van Amelisweerd ligt MOA; Museum Oud Amelisweerd. Een kunstmuseum met drie interessante collecties: de buitenplaats Oud Amelisweerd, de Armando Collectie en een collectie Chinese en historische behangsels.

Museum Catharijneconvent; hét museum voor religieuze kunst in Utrecht. Het museum vertelt het fascinerende verhaal van het heden en verleden van het christendom in Nederland. Met een collectie van zowel protestantse als katholieke kunst- en cultuurvoorwerpen is het museum uniek in de wereld.

Museum Speelklok; ontdek het vrolijkste museum van Nederland. Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door vrolijke muziek! Al doende en luisterende leer je meer over de verhalen achter alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels.

Stadsschouwburg Utrecht; Als toonaangevend theater voor Midden-Nederland programmeert Stadsschouwburg Utrecht ieder jaar ruim 500 voorstellingen die meer dan 200.000 bezoekers trekken. Daarmee is Stadsschouwburg Utrecht het grootste theaterpodium in Utrecht en omstreken.

Pand van de Domkerk; De Pandhof van de Dom is de kloostertuin van de Domkerk. Deze verborgen tuin ligt ingeklemd tussen de Domkerk en het Academiegebouw. Het is een heerlijk idyllisch plekje vol bloemen en kruiden. De Pandhof is een van de mooiste binnentuinen van Nederland en vanaf hier heb je een prachtig zicht op de Domtoren en de kerk.

Rederij Schuttevaer; Een bezoek aan Utrecht is niet compleet zonder een rondvaart met Rederij Schuttevaer. Al ruim 50 jaar vaart Rederij Schuttevaer door de grachten van Utrecht en vertelt over het heden en verleden van de van oorsprong Romeinse stad Utrecht. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de gebouwen en kunstwerken die de geschiedenis van de stad Utrecht laten zien.

Meer informatie is te vinden via VVV Utrecht.

Voordelen Utrecht

Unieke winkelstraten

Domtoren

Levendige studentenstad

 

Voordelen Utrecht

Centraal gelegen

Sfeervol

Culinaire uitersten