oldenburg_

IC bus Oldenburg

reizgers-stedentrip

Bezoek Oldenburg met de IC Bus

Een trip naar Oldenburg is zowel een reis naar de toekomst als het verleden. Oldenburg wil echter nog meer. Wetenschap en economie zijn enkele pijlers van deze mooie stad. De stad noemt zichzelf dan ook de stad van overmorgen.

De stad in het noorden van Duitsland heeft inmiddels 20.000 studenten, waardoor de stad bruist van levendigheid. De binnenstad, die stamt uit de 13e eeuw, laat nog niets los over de hedendaagse bezigheden. Die staan vooral in het teken van de moderne tijd. Dit is onder andere te zien aan de variëteit aan architectuur. Om de stad nog verder te verkennen is te adviseren een stadswandeling met Graaf Anton Günther te maken. Of breng een bezoek aan de vele tuinen en parken. In de stad Oldenburg liggen parken als de Dobbenwiesen en het kasteelpark met daarachter het landschapspark Eversten Holz.

Speciaal voor u hebben we nog enkele bezienswaardigheden uitgelicht:

Oldenburger Schlossgarten
Een mooi en rustgevend park in het centrum van de stad. Dit prachtige park is goed onderhouden en heeft een prettige, rustgevende ambiance. Voor een ieder die houdt van mooie tuinen is dit een echte aanrader.

St. Lamberti kerk
Deze kerk ligt middenin het centrum van de stad. Het heeft een unieke vormgeving met haar speciale roodachtige kleur. Binnenin de kerk heerst een serene rust die ontstaat door de witte kleur. Het doet enkele bezoekers zelfs denken aan het Pantheon in Rome. De ronde bouw maakt het tot een apart geheel. Het is gelegen nabij het centraal station Oldenburg. Alle andere attracties van Oldenburg liggen op loopafstand van deze kerk.

State Museum of Art and Cultural History
Dit historische esemble bestaande uit het kasteel, augusteum en het prinsenpaleis herbergt de collecties van het Oldenburg Staatsmuseum voor Kunst en Cultuurgeschiedenis. Middels 1 ticket kunt u hieraan een bezoek brengen.

Oldenburg Rathaus
Het  oude Rathaus (in het Duits: Altes Rathaus) is het voormalige stadhuis in het centrum van Oldenburg. De stad is het culturele, economische en administratieve centrum van Noordwest-Duitsland.

Laat u verassen door Oldenburgs levendige oude binnenstad. Al wandelend kunt u bouwkundige bezienswaardigheden uit maar liefst vijf eeuwen bekijken. Bezoek de musea en theaters, pretentieuze festivals en populaire markten, van de jaarmarkt tot de kerstmarkt.

Bekijk ook tripadvisor voor tips en leuke ideeën.

Waarom Oldenburg

Historisch en modern

Schitterende tuinen

Sfeervolle binnenstad