hannover

IC bus Hannover

Dagtrip

Bezoek Hannover met de IC Bus

Publiekstrekkers als de beroemde Herrenhäuser Gärten en de unieke Erlebnis-Zoo Hannover moet u echt bezoeken. Van mediterrane flair kunt u genieten aan de Maschsee, waar elke zomer een van de grootste volksfeesten van Noord-Duitsland wordt gevierd: het Maschseefest.

Hannover is een van de grootste steden van Duitsland, maar staat lang niet zo bekend al trekpleister zoals bijvoorbeeld Berlijn, Keulen, München of Hamburg. Dat is jammer, want Hannover heeft alles in huis voor bijvoorbeeld een schitterende stedentrip. Hannover heeft een prachtig oud centrum, prachtige tuinen en parken, een barok kasteel met tuinen die wat weg hebben van de Versailles, en daarnaast geweldige musea en architectuur.

We hebben een overzicht gemaakt van enkele bezichtigingen van Hannover:

Herrenhäuser Gärten.
Met zijn barokke pracht en waterpartijen in de Große Garten, de romantische landschapjes in de Georgengarten en botanische juweeltjes in de Berggarten, straalt de voormalige zomerresidentie van de Welfen en het museum Schloss Herrenhausen ook nu nog een koninklijk levensgevoel uit.

Erlebnis-Zoo Hannover.
De zeven fantastische en perfect ontworpen themawerelden van de dierentuin in Hannover met meer dan 3.300 dieren, het voeren van de dieren en de dierenshows maken de dierentuin tot de belangrijkste toeristische attractie van Noord-Duitsland.

Het historische stadscentrum van Hannover.
Rondom de Marktkirche en het Alte Rathaus kunt u door schilderachtige straatjes slenteren en relaxen aan de gezellige oever van de Leine.

Neues Rathaus.
In het prachtige gebouw uit de tijd van Keizer Wilhelm II maken vier maquettes van de stad de bewogen geschiedenis van Hannover aanschouwelijk. Het is een heel bijzondere belevenis om met de unieke booglift in de 97 meter hoge koepel naar boven te gaan.

Maschsee.
Een waterparadijs midden in de stad. Rondom en op het meer zijn er heel wat recreatiemogelijkheden. Het Maschseefest biedt elk jaar fantastische concerten, sportieve activiteiten op het water, dansavonden onder de blote hemel, kleinkunst en gevarieerde culinaire hoogstandjes.

Street Art.
De 170 kunstobjecten in de straten van Hannover drukken hun stempel op het stadsbeeld. Langs de oevers van de Leine tronen de beroemde Nana’s van Niki de Saint Phalle, die tot de populairste fotomotieven van de stad horen.

Sprengel Museum.
De uitbreiding van het Sprengel Museum Hannover is een van de grootste culturele projecten van de afgelopen jaren. Dankzij de gerenommeerde verzameling kunstwerken uit de 20ste en 21ste eeuw heeft het museum overal ter wereld bekendheid gekregen.

Schloss Marienburg.
Een neogotische droom uit de 19de eeuw. Het romantische slot ten zuiden van Hannover aan de noordkant van de Leine charmeert met zijn schilderachtige park en weelderige interieur.

Steinhuder Meer.
Het grootste binnenmeer van Nedersaksen ligt net buiten Hannover. In het idyllische vissersplaatsje Steinhude vertrekken rondvaartboten en historische zeilboten die ooit emigranten vervoerden en varen nu naar het eiland Wilhelmstein met zijn vesting.

Deister
Het noordelijkst gelegen laaggebergte van Duitsland, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Hannover, is een perfect gebied voor mountainbikers en wandelaars.

Teksten afkomstig van duitsland-reisgids.nl

Voor meer tips bekijk de volgende link

Hannover

Een van de grootste steden in Duitsland

Oud Centrum

Street Art

Stadhuis

Wat is er te doen

Geweldige musea

Geschikt voor Mountainbikers en wandelaars

Cultuurzoekers