Hamburg

IC bus Hamburg

stedentrip

Met de IC Bus naar Hamburg

Met een stedentrip naar Hamburg ben je er lekker even helemaal tussenuit. Hamburg is een wereldhaven. Of je Hamburg nu bezoekt om te shoppen, tot rust te komen, of juist om zoveel mogelijk cultuur te zien en bezienswaardigheden van Hamburg te bekijken, je zult je altijd prima vermaken in deze levendige stad.

Mensen uit  Antwerpen en Rotterdam voelen er zich onmiddellijk thuis. Als toerist mag u de Speicherstadt niet missen, de oude opslaghaven van Hamburg. De stad biedt eveneens een enorme rijkdom aan cultuur. Even buiten de stad zijn Balkenese en Wedel een bezoek waard. De Willkommhüft is uniek in de wereld: elk in- en uitvarend schip wordt met de nationale hymne van het oorsprongland begroet.

Tevens grenst de stad aan de rivier de Elbe. Met de aansluiting op deze rivier zijn er inmiddels ruim 2300 bruggen.  Een paar bekende bruggen zijn de Köhlbrandbrücke, Kattwykbrücke, Norderelbbrücke en Feenteichbrücke. De eerste tunnel onder de Elbe stamt uit 1911; de St. Pauli Elbtunnel. Een mooie rondvaart over de Elbe is daarom ook zeer zeker aan te raden. Hier kun je genieten van de prachtige architectuur van de stad en zijn mooie bruggen.

Hamburg is daarnaast ook een waar shoppingparadijs. Er zijn leuke boetiekjes, grote modeketens en exclusieve winkels. Daarnaast zijn er shoppingcenters zoals Europa Passage en Hanse-Viertel. In de straat Neuer Wall vind je winkels van topdesigners als Armani, Dior en Gucci.
In St. Pauli moet je in de Markstrasse zijn, een straat vol met hippe boetiekjes. Je kunt hier voor weinig geld leuke kleding en accessoires kopen. Er zijn ook heel wat winkeltjes die kunst verkopen.

Musea zijn er in Hamburg zeker genoeg; meer dan 50 met een grote hoeveelheid aan informatie, beleving- en leermogelijkheden. Van het Museum für Kunst und Gewerbe via de bijzondere tentoonstellingen in het Bucerius Kunst Forum tot en met het Miniaturwunderland.

Al met al een mooie bestemming die te bereiken is met onze IC Bus.

Waterstad

Rivier de Elbe

Stad met 2300 bruggen

De 1e tunnel onder water

Venetië van het noorden

Winkelen

Leuke boetiekjes, grote modeketens en exclusieve winkels

Shoppingcenters zoals Europa Passage en Hanse-Viertel

St. Pauli bij de Markstrasse met Armani, Dior en Gucci