groningen

IC bus Groningen

stedentrip

Bezoek Groningen met de IC Bus

Groningen is een van de mooiste studentensteden van Nederland. Daarnaast is de stad ook een bolwerk voor cultuurzoekers, of mensen die een dag willen winkelen, culinair verwend willen worden of sportief aan de slag willen gaan. Hieronder een overzicht van enkele van de vele mogelijkheden die de stad te bieden heeft.

Groninger museum
Het Groninger Museum is een van de topattracties van de provincie met een bezoekersaantal van circa 200.000 bezoekers per jaar. Het ontwerp van het Groninger Museum ziet eruit als een langwerpig eiland. Het museum bestaat uit drie grote deelgebouwen in het water en wordt verbonden door gangen en pleinen. Het hele jaar zijn er diverse tentoonstellingen te bewonderen.

Openingstijden 

Martinitoren – D’Olle Grieze (Gronings voor: De Oude Grijze)
Grote kans dat je deze woorden hoort wanneer je informatie wilt inwinnen over de Martinitoren tijdens een bezoek aan Groningen. Voor de inwoners van de stad heeft de toren namelijk de bijnaam ‘d’Olle Grieze’. De toren heeft de bijnaam te danken aan de huidige kleur van het verweerde Bentheimer zandsteen. De toren is het symbool van de stad en is met haar 97 meter hoogte en 311 treden vrijwel dagelijks te beklimmen. Ontdek Groningen en geniet van het uitzicht.

Openingstijden

Nederlands Stripmuseum
Het Nederlands Stripmuseum in Groningen neemt je mee naar de stripverhalen uit de prehistorie en naar de ateliers van de huidige bekende striptekenaars.

Het stripmuseum bestaat uit verschillende ruimtes, voor kinderen, volwassenen en echte kenners. Hier kom je Suske en Wiske, Donald Duck en vele andere stripfiguren tegen. Kinderen stappen een echte kabouterwereld binnen, terwijl volwassenen de originele tekeningen van Paulus de Boskabouter bekijken. Ook is het mogelijk een workshop striptekenen te volgen. Leuk als groepsuitje, schoolreisje of kinderfeestje. Combineer het feest met een maaltijd bij de McDonald’s naast het museum voor een voordelige combiprijs.

Winkelen
De Zwanestraat en de Kromme Elleboog is door het publiek verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland 2016’. Naast de “Leukste winkelstraat” zijn er nog tal van andere mogelijkheden tot winkelen, te weten de Herestraat, Grote Markt en Vismarkt. Daarnaast is er nog de Primark die gevestigd zit aan de Westerhaven. Kortom; shop till you drop.

Klik hier voor een overzicht van winkels in Groningen.

Galerie Erik Zwezerijnen Folkingestraat
In deze sfeervolle galerie is het werk te zien van Erik Zwezerijnen. Binnen wordt je verwelkomd door een weldaad van kleur. Naast kleurrijk zijn de schilderijen van Erik vrolijk en zitten ze vol energie. Kom ook langs en kom de unieke stijl van Erik Zwezerijnen bewonderen.

Eten en Drinken
Bent u op zoek naar een Franse, Nederlandse, Aziatische of Italiaanse keuken? Visrestaurants, eetcafés; wat u ook zoekt, u gaat het vinden in deze stad. En nog mooier; alles is op loopafstand te vinden! Bekijk zelf ook de mogelijkheden.

Wilt u nog meer informatie over Groningen, bekijk de het aanbod via het VVV kantoor.

Voordelen Groningen

Martinitoren

Bruisende stad voor jong en oud

24 uur per dag activiteiten

Voordelen Groningen

Studentenstad

Sportstad

Cultuurstad