bremen

IC bus Bremen

IC bus reiziger

Bezoek Bremen met de IC Bus

Hoewel de Hanzestad Bremen meer dan een half miljoen inwoners heeft, is de atmosfeer gemoedelijk en ontspannen. Karel de Grote maakte van Bremen een bisschopsstad. De Marktplatz is nog steeds hét symbool van Bremens lange traditie als trotse handelsstad.

In de Ratskeller, de kelder van het Rathaus, kunt u heerlijk genieten, aangezien hier de grootste verzameling Duitse wijnen ligt. Dwaal door de kronkelige steegjes in de oudste wijk van de stad, de Schnoor, of snuif de maritieme sfeer op aan de oeverpromenade van de Weser, de Schlachte. Hier vindt u talloze cafés en restaurants.

Het wereldbekende Beck bier vinden we terug in de stad Bremen. In Duitsland zelf vinden we zo’n 1200 brouwerijen. De helft daarvan zijn te vinden in Beieren. De stad Bremen heeft echter haar eigen brouwerij. In de brouwerij kunt u zien hoe het bier wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Bremen is een leuke stad om uit eten te gaan. Er is een groot aanbod aan restaurants, cafés en snackbars. Daarnaast zijn er gezellige cafés, bars, koffie- en theehuizen. Ook bevinden zich in de binnenstad diverse lunchrooms.

Liefhebbers van moderne kunst kunnen terecht bij Museum Weserburg. Hier is ook veel te zien en te leren over de ruimtevaart en wetenschap.

Wetenschap en avontuur vind je in het Universum Bremen. Hier kun je erg veel beleven; een tornado van dichtbij meemaken, over je eigen schaduw springen. Voel ook de trilling afkomstig van een enorme gong. In het Universum Bremen mag je aanraken, uitproberen en experimenteren. Het universum heeft ongeveer 300 interactieve activiteiten te bieden en bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het Science center, het Entdecker(ontdekkers) park en de Schaubox (theater/shows).

Bremen telt veel natuur en ongeveer 1200 parken. U vindt er genoeg natuur voor wandeltochten en lange fietstochten om heerlijk te relaxen in de frisse buitenlucht.

Schnoor is de oudste wijk van Bremen en voormalig centrum van de economische activiteiten. Er zijn vele leuke en mooie huizen en winkels. De kleine straatjes tussen de huizen worden vaak geassocieerd met beroepen en voorwerpen uit het verleden.

Het stadhuis van Bremen is een van de mooiste van Europa. De zalen zijn mooi gedecoreerd en de grote hal is een imposante ruimte. Indien u hier een bezoek aan wilt brengen, kunt u deelnemen aan een van de rondleidingen.

Bremen biedt daarnaast vele andere recreatieve activiteiten. In het Bürgerpark wordt het Shakespeare in the Park festival georganiseerd en in het Knoopspark wordt ieder jaar Summer in Lesmona georganiseerd. Tijdens dit festival staat alles in het teken van klassieke muziek. Een van de bekendste festivals is het Maritiem Festival gehouden in de haven Vegesack. Centraal tijdens dit festival staan traditionele zeemansliederen. Maar daarnaast zijn er heel veel rock bands voor de echte festivalganger.

Ook zin gekregen Bremen te bezoeken? Bekijk de reismogelijkheden.

Bremen biedt u

Moderne  kunst

Vele parken

Schnoor

Wetenschap & Avontuur

Bourgondisch

Beck’s bierbrouwerij

Ratskeller met heerlijke wijnen

Hanzestad