amsterdam

IC bus Amsterdam

Dagtrip

Bezoek Amsterdam met de IC Bus

De hoofdstad van Nederland, Amsterdam! Met haar vele winkelstraten, pleinen, parken en evenementen is er voor iedere bezoeker iets leuks te ontdekken. Denk aan een rondvaart door de grachten, welke op haar mooist zijn tijdens het Grachtenfestival en het Amsterdam Light Festival. Het Grachtenfestival biedt een groot (klassiek) muzikaal feest rondom de grachten van Amsterdam. Het Amsterdam Light Festival toont meer dan 35 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten.

Het winkelend publiek komt aan zijn trekken in de welbekende Kalverstraat; een winkelstraat met ongeveer 150 winkels. De winkelstraat is ongeveer 1 kilometer lang en telt 15 stegen en zijstraten. Aan de Kalverstraat bevinden zich vele (rijks)monumenten. Uitgekeken in de Kalverstraat? Dan bieden de 9 straatjes nog heel wat moois. De 9 straatjes zijn vernoemd naar de ambachten die er werden uitgeoefend. Het is een winkelgebied midden in de grachtengordel vol met schilderachtige monumenten, authentieke winkeltjes en kleinschalige horeca.

Een rondvaart door de grachten mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan de hoofdstad. Vanaf het water ziet de stad er weer heel anders uit. Een rondvaart duurt ongeveer een uur en is dus vrij makkelijk in te passen tijdens een dagje uit.

Ook voor sportievelingen heeft de stad heel wat te bieden. Amsterdam telt vele sportieve evenementen. Zo vindt er bijvoorbeeld ieder jaar de Dam-tot-Damloop plaats, een 16 kilometer lange hardloopwedstrijd van Amsterdam naar Zaandam. Liever iets korter? Dan is er de zeer gezellige night-run van 5 mijl op de avond vooraf aan het evenement.

Het onlangs hernoemde stadion van Ajax is natuurlijk ook een bezoek waard. Voorheen de Arena, nu het Johan Cruyff stadion. Zeer eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken vanuit de binnenstad.

Om de vijf jaar biedt de stad het evenement Sail Amsterdam. Tall ships uit binnen – en buitenland varen via het IJ richting stadscentrum, een geweldig indrukwekkend gezicht.

Een heel ander soort vermaak bieden Madame Tussauds en de Amsterdam Dungeon. Miljoenen mensen hebben reeds een bezoek gebracht aan de beroemde wassenbeelden in Madame Tussauds. Amsterdam Dungeon is eveneens een zeer populaire attractie en biedt angstaanjagend vermaak. Je wordt hier gestraft voor begane misdaden.

Van de toeristische Dam en De Wallen naar de volkszanger Andre Hazes; loop door het leven van dit icoon en begin bij zijn ouderlijk huis

Een bezoek aan het Rijksmuseum mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Amsterdam. Dit museum is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie in het museum biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. De stad telt echter meerdere interessante musea waaronder; Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum.

Wat is er te doen

Rondvaarten

Festivals

Musea

Designer winkels

Amsterdam

Internationale allure

Levendige binnenstad

Vele grachten